Marki


Mamy przyjemność reprezentować na zasadzie wyłączności następujące marki na rynku polskim:


Torras to pierwszy w Hiszpanii producent czekolady wytwarzanej w oparciu o pochodne kakao, bez dodatku cukru, z zawartością maltitolu i Stewi. We współpracy z belgijskim partnerem, opracowano szereg formuł i procesów wytwarzania, które umożliwiają produkcję bez dodatku cukru zaskakując konsumentów znakomitym smakiem.

Produkty tej marki można znaleźć w 5 kontynentach: od Lizbony po Tokio, od Johannesburga do Meksyku, od Toronto do Sidney.

Więcej informacji na: www.chocolatestorras.com

Zobacz produkty

 

 

logo-xucker2

Xucker – połączenie słowa „Xylit” (ksylitol) i „Zucker” (w języku niemieckim: cukier) – oferuje zdrową i smaczną alternatywę dla zwykłego cukru białego. Z największym asortymentem produktów z ksylitolu i erytrytolu marka Xucker chce szerzyć zdrowy styl życia.

Naturalne słodziki zastępują biały cukier i jednocześnie pomagają zapobiegać próchnicy oraz przyczyniają się do walki z nadwagą (ksylitol zawiera około 40% mniej kalorii niż cukier).

Ksylitol jest w 100% naturalny i jest wykonany z włókien drzewnych lub kukurydzy – bez stosowania inżynierii genetycznej.

Xucker istnieje od maja 2010 roku i jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy kiwikawa GmbH. Główna siedziba firmy znajduje się w Berlinie.

Więcej informacji na: www.xucker.de

Zobacz produkty

 

 

Sula to niemiecki producent różnego rodzaju cukierków, bez dodatku cukru. Obecny na rynku od 1950 roku, obecnie specjalizuje się w wytwarzaniu produktów bez dodatku cukru w tym: landryn, karmelków i cukierków toffi- z zawartością słodzików (sorbitolu, Stewi, izomaltu).

Więcej informacji na: www.sula.de

Zobacz produkty

 

 

Po zakończeniu pierwszej wojny światowej Malcolm Stockley powrócił do rodzinnego Accrington w Wielkiej Brytanii aby wznowić rzemiosło, które zaczął zgłębiać  jako młody człowiek – sztukę tworzenia toffi.

To właśnie te skromne początki w szopie w Rileys Hill sprawiły , iż obecnie nazwa Stockley’s jest synonimem wysokiej jakość słodkich produktów … jakość ta i tradycja trwa do dziś.

Jako jeden z najbardziej lubianych producentów słodyczy w Wielkiej Brytanii, Stockley’s ma bogatą historię wypełnioną słodkimi sukcesami i fantastycznymi wspomnieniami.

Lecznicze słodycze Stockley’s są znane w całej Wielkiej Brytanii a ostatnio dla osób wymagających specjalnej bezcukrowej diety – rozpoczęto wytwarzanie produktów bez dodatku cukru w fabryce zlokalizowanej w Blackburn, która może poszczycić się najwyższym certyfikatem jakości BRC poziom A.

Więcej informacji na: www.stockleys-sweets.co.uk

Zobacz produkty

 

 

 

Heath & Heather, założona w 1920 roku przez Samuela i Jamesa Ryderów, jest pionierem herbat ziołowych w Wielkiej Brytanii, tworzącym mieszanki wielokrotnie nagradzane w licznych międzynarodowych konkursach. 
Systematycznie Heath & Heather rozszerza swoją ofertę w segmencie produktów ekologicznych, aby jeszcze lepiej podkreślić czystość organicznego pochodzenia, najwyższą jakość i korzyści pro zdrowotne. Obok unikalnych herbat ziołowych, oferuje min. ciekawe kompozycje herbaty zielonych oraz mieszanki czerwone południowo afrykańskie. Bracia Ryders jako jedni z pierwszych w Wielkiej Brytanii uczyli się zastosowania roślin i ziół i chętnie dzielili się swoją wiedzą z ludźmi zainteresowanymi ich wpływem na organizm człowieka. Zgodnie z niepisaną misją firmy, herbatki Heath & Heather mają za zadanie ukoić i odświeżyć nasze organizmy, przynosząc jednocześnie szczęście i wewnętrzną harmonię.

Więcej informacji na: www.heathandheather.co.uk

Zobacz produkty

 

 

 

 

Wywodzący się z Holandii producent naturalnych syropów. Produkcja sięgająca 1903 roku, opiera się w głównej mierze o przetwory z owoców, głównie jabłek ,gruszek oraz buraków cukrowych. W asortymencie posiada również syropy organiczne.

Wiodący produkt – syrop z buraka cukrowego – to zagęszczony sok zawierający magnez, wapń i żelazo. Syrop z buraka można stosować jako środek słodzący. Jego wyrazisty smak sprawia, że doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, jako aromatyczny dodatek do wypieków oraz poprawiający smak składnik potraw z twarogu lub jogurtu.

Więcej informacji na: www.canisiusstroop.nl

Zobacz produkty

 

 

Marka Bonelle należy do jednego z największych włoskich producentów żelków owocowych, Fida SpA. Powołana do życia w 1973 roku, od samego początku istnienia przywiązuje niezwykłą wagę do wysokiej jakości i zdrowego charakteru swoich produktów, które są wytwarzane z zastosowaniem tradycyjnych receptur i naturalnych składników, bez dodatku sztucznych aromatów i barwników. Te pyszne żelki są doceniane przez smakoszy na całym świecie. Wychodząc na wprost oczekiwaniom rynku i potencjalnych klientów, firma wprowadziła do swojej oferty min. produkty bez dodatku cukru. Są one wytwarzane z zastosowaniem czystej pektyny owocowej -nie ma w nich składników pochodzenia zwierzęcego. Produkty te posiadają certyfikat włoskiego stowarzyszenia wegetarian. Żelki Bonelle nie zawierają również glutenu.

Więcej informacji na: www.fidacandies.it/en

Zobacz produkty

 

 

Trapa – z pasji do czekolady.
Trapa – 125 lat tradycji i doświadczenia.
Trapa – innowacyjność z zachowaniem tradycyjnych tajemnic receptury.

Te trzy wiodące wartości pozwalają hiszpańskiej marce Trapa, specjalizującej się w produkcji szerokiej gamy wyrobów czekoladowych , zdobywać nieustannie nowe rynki oraz wiernych klientów. Wachlarz oferty obejmuje min. czekolady, batony i nugaty. Jednym z segmentów gdzie marka jest obecna są wysokiej jakości produkty bez cukru. Przykładem tego może być linia czekolad słodzonych stewią, nie zawierających glutenu. Stewia jest w 100% naturalną substancją słodząca pochodzącą z Południowej Ameryki. Nie zawiera kalorii i ma wiele pozytywnych właściwości.

Więcej informacji na: www.trapa.com/en/

Zobacz produkty

 

 

Hiszpańska marka Florbu oferuje szeroką gamę doskonałych w smaku ciastek bez dodatku cukru. Zespół Florbu składa się z ludzi, którzy czują, że praca, pasja i jakość to recepta na sukces i zadowolenie klienta, które jest ostatecznym celem . Od samego początku w 1948 roku, do tej pory nieustannie dba o jakość produktów i na bieżąco podąża za potrzebami rynku. W ciągu ostatnich 67 lat firma wykazała , że wie jak zachować swoją tradycje i pochodzenie, ale która również promuje i mocno wierzy w dywersyfikacji i innowacje swoich produktów i adaptuje się do nowych trendów. Marka Florbu stale umacnia swoją pozycje na hiszpańskim rynku oraz z powodzeniem wkracza na nowe rynki zagraniczne w tym również do Polski.

Więcej informacji na: www.laflorburgalesa.es

Zobacz produkty